Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Radio Mbosna.eu

Drama u Njemačkoj; Tri nova žarišta koronavirusa: Ovako veliki broj novozaraženih osoba nije zabilježen od 20. maja

U posljednja 24 sata prijavljeno je 770 novih slučajeva zaraze. Posljednji put je tako visok broj zabilježen 20. maja“, saopštio je Državni epidemiološki institut Robert Koch u petak.

Najveći broj novih zaraza odnosi se na tri nova žarišta u saveznim pokrajinama Sjevernoj Rajni – Vestfaliji, Donjoj Saskoj i Hessenu.

U okrugu Guetersloh na zapadu Njemačke pripadnici Bundeswehra od petka pomažu pri testiranju na koronavirus u jednom pogonu za obradu mesa u kojem je od srijede zabilježeno nekoliko stotina novih slučajeva.

Nova testiranja

Sljedećih dana vlasti namjeravaju provesti testiranja u najvećem njemačkom pogonu za klanje i obradu svinja. Sumnja se da je zaraza izbila zbog nepoštivanja pravila o razmaku u smještajima za radnike klaonice koji uglavnom dolaze iz istočnih zemalja Evropske unije.

Jedan portparol ministarstva zdravlja je objavio kako je sada najvažnije zaustaviti širenje zaraze, zbog čega je pogon zatvoren do daljnjega, a u međuvremenu su zatvorene i lokalne škole.

Drugo žarište se nalazi u donjosaskom gradu Goettingenu, gdje je pod karantenu stavljeno preko 700 stanovnika jednog stambenog objekta na rubu središta grada.

Radi se o masivnom, ali lokalnom izbijanju zaraze. Ovaj razvoj situacije nam pokazuje da pandemija još nije prošla“, rekla je donjosaska ministrica za socijalnu njegu Carola Reimann.

U zgradi u kojoj je izbila zaraza živi veliki broj useljenika, a novi val je, kako su prvobitno javljali mediji, izbio nakon proslave Bajrama među stanovnicima bloka.

Treće žarište se odnosi na Kassel na sjeveru savezne pokrajine Hessen, i to na jedan smještaj za izbjeglice, gdje je otkriveno 20 slučajeva zaraze, a 60 osoba je stavljeno pod karantenu, prenosi “Index“.

Original Article

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ