Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Radio Mbosna.eu

Erdogan: Unatoč epidemiji, u Turskoj smo otvorili 520 novih fabrika

Erdogan: Unatoč epidemiji, u Turskoj smo otvorili 520 novih fabrika

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je u subotu kako je njegova zemlja u prvih pet mjeseci ove godine, unatoč epidemiji koronavirusa, samo u industrijskim zonama otvorila 520 novih fabrika, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je putem video konferencije učestvovao na ceremoniji svečanog otvorenja Projekta zaštite okoliša Ergene i probijanja tunela ”B” u zapadnom turskom gradu Tekirdagu, a tom prilikom je govorio o aktuelnim dešavanjima.

Poželivši da tunel bude od koristi cijeloj regiji Trakije i Republici Turskoj, Erdogan je uputio čestitke svim odgovornim ministarstvima, institucijama, kompanijama izvođačima radova, inženjerima i radnicima.

Ističući kako je ovo jedan od dva tunela koji će biti prokopani na tom području, oba duga po 10 kilometara, Erdogan je podsjetio da je tunel prokopan mašinom “Lale”, a riječ je o tehnologiji domaće, odnosno turske nacionalne proizvodnje.

“Turska je jedna od osam zemalja svijeta koja proizvodi ove mašine. Svi konkurenti u ovoj oblasti su razvijene zemlje”, rekao je Erdogan.

Riječ je ogromnoj mašini prečnika 3,2 metra koja je sastavljena od 12.000 komada. U potpunosti su je dizajnirali turski inženjeri i proizvela turska kompanija.

Govoreći o tome kako Turska u vremenu epidemije, vodeći borbu u oblasti zdravstva, nije zanemarivala značajne investicije u oblasti razvoja infrastrukture.

“Unatoč epidemiji, u prvih pet mjeseci ove godine samo u industrijskim zonama otvorili smo 520 novih fabrika. U različitim sektorima investirali smo osam milijardi lira”, rekao je Erdogan.

Prema njegovim riječima, investicijama u prvih pet mjeseci ove godine osigurana su radna mjesta za oko 110.000 turskih građana.

Original Article

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ