Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Radio Mbosna.eu

Evropska unija pravi popis od 50 zemlja kojima će otvoriti svoje granice

“Ideja je da od 1. jula stavimo na sto spisak zemlja u inostranstvu iz kojih možemo doći ili otići”, kazao je francuski državni sekretar Jean-Baptiste Lemoyne.

Ranije ovog mjeseca Evropska unija je saopćila kako je od 1. jula početi otvarati granice prema sigurnim zemljama kada je pandemija koronavirusa u pitanju. Evropska unija je trenutno zauzeta odlučivanjem ko će je tačno moći posjetiti i gdje Evropljani mogu ljetovati ove godine.

“Plan je pripremiti početni popis od nekih 50 zemalja koje imaju pandemiju pod kontrolom i koje nisu rizične za zdravlje Francuza i Evropljana”, kazao je Lemoyne.

Mapiranje onih zemalja koje će dobiti zeleno svjetlo za putovanja u Evropu, a u koje će evropski putnici moći otići na odmor nije lak zadatak.

Francuski ministar kaže da se popis određuje na temelju “vrlo objektivnih” epidemioloških podataka o koronavirusu.

“Zemlje kojima će biti otvorene evropske granice vremenom će se proširivati, a svakih 15 dana ažurirat će se popis zemlja”, najavio je Lemoyne.

Na temelju podataka Svjetske zdravstvene organizacije, vrlo je vjerovatno da će se putni baloni razviti između Evrope i zemalja zapadnog Pacifika, jugoistočne Azije i Afrike, i zemljama u kojima se dobro upravlja pandemijom koronavirusa.

Sugerirao je da je malo vjerovatno da će se Evropa otvoriti prema Sjedinjenim Američkim Državama, Brazilu i Kanadi.

Što se tiče rizika od otvaranja Evrope međunarodnim putnicima, Lemoyne je kazao da se poduzimaju sve mjere opreza, te da su u Evropskoj uniji skoro sve zemlje dobile bitku s pandemijom.

“U Fransuckoj smo spremni pripremiti crveni tepih za turiste iz Italije, Njemačke, Nizozemske i Belgije jer jedna trećina naših turista su upravo Evropljani”, kazao je Lemoyne.

Original Article

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ