Reklam
Reklam

Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Reklam
Radio Mbosna.eu

Hahn nakon odluke EU: “Ovo je izuzetno razočaravajuće”

Reklam
Hahn nakon odluke EU: “Ovo je izuzetno razočaravajuće”

Sve zemlje, osim Francuske, podržavaju otvaranje pregovora sa Sjevernom Makedonijom, koja je zbog toga čak pristala da promijeni i službeno ime zemlje, dok manji dio članica ima određene rezerve prema otvaranju pregovora s Albanijom.

Lideri EU nisu ispunili svoje opredjeljenje za otvaranje pregovora o pridruživanju sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom pri Evropskoj komisiji. Ovo je izuzetno razočaravajuće. Države članice EU sada moraju razjasniti koliko je ozbiljna njihova posvećenost EU integraciji zapadnog Balkana – naveo je evropski komesar nadležan za proširenje Johanes Han (Johannes Hahn), prenosi “N1“.

On je zahvalio svima “koji su se sinoć zalagali za postizanje odluke od velike strateške važnost za EU i koji su se borili za slanje pozitivne poruke građanima zapadnog Balkana“.

Kao što je već rečeno u Luksemburgu, ovo nije trenutak slave za EU. Ovo odbijanje priznanja dokazanog napretka ostavit će negativne posljedice, uključujući rizik od destabilizacije zapadnog Balkana, što će utjecati i na EU – poručio je Han.

Kazao je da je sada njihova odgovornost da podrže zemlje čiji su građani sa pravom ogorčeni i da nastave činiti sve što je u njihovoj moći da ih podrže.

EU integracija zapadnog Balkana ostaje važna strateška politika koja je u našem zajedničkom interesu – kazao je Han.

Reklam
PODIJELI NA.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ