Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Radio Mbosna.eu

Komšić: Sve što su SDA i HDZ dogovorili oko Mostara je naopako

Komšić: Sve što su SDA i HDZ dogovorili oko Mostara je naopako

Ili ideš u NATO ili te grle Rusija i Kina. Ili imaš potpuno podijeljenu zemlju po etničkoj osnovi ili je nemaš. Veliki je belaj cijepanje zemlje po etničkoj osnovi. Meni je bitno da ne dopustim da dođe do izmjena Izbornog zakona kako to traže HNS i HDZ – rekao je Komšić.

U BiH se, navodi, vlast uvijek pravi matematikom, a na državnom nivou pogotovo. Na federalnom, nastavlja Komšić, ta matematika gotovo uvijek podrazumijeva HDZ. U tu vlast, uvjeren je, svi ulaze ne vjerujući partnerima, prenose Vijesti.ba.

Komšić ističe da bi iz ličnih razloga imao razloga da mrzi gotovo svakog važnog aktera na političkoj sceni u BiH, ali da se ipak lične stvari ne mogu stavljati ispred posla.

Komentarisao je i situaciju u gradu na Neretvi, gdje su, pod pokroviteljstvom međunarodne zajednice, visoke delegacije SDA i HDZ-a usaglasile statut Grada Mostara.

– Ovo ne može ovako kako su oni dogovorili, sve je naopako. Oni su, k’o biva, dogovorili statut. A taj statut ne može bez izmjena Ustava. A znate kad će izmijeniti Ustav FBiH – napominje Komšić.

Komšić je rekao i da se ideološki u mnogome razlikuje od onoga što zastupa NIP, za koji smatra da je ekstremna desnica te kao takav neprihvatljiv DF-u.

Na predstojeće lokalne izbore, kako prenose Vijesti.ba, stranka na čijem je čelu u koaliciju će sa SPD-om, SD-om i eventualno GS-om,pišu Vijesti

– Nećemo sa SDA, nema razloga da s njima idemo na lokalne izbore, jer se tu ne odlučuje o NATO-u, Izbornom zakonu i evropskom putu – poručio je član Predsjedništva BiH i predsjednik DF-a.

Haber.ba

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ