Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Radio Mbosna.eu

Labudica preminula “od slomljenog srca” jer su joj polupali jaja

labudica s jajetom - Labudica preminula “od slomljenog srca” jer su joj polupali jaja

Labudica je gnijezdo savila u Boltonu kod Manestera krajem maja, a grupa mladih vandala gađala ih je ciglama i kamenjem. Tri jaja su razbili, a od ukupnih šest koje je polegla u gnijezdo, labudici su nestala još dva u narednim sedmicama.

A onda je pronađeno i njeno mrtvo tijelo. Mediji pišu da je njen partner nestao nakon napada na gnijezdo i jaja. Stručnjaci smatraju kako je labud bio pod prevelikim stresom zbog čega je napustio labudicu.

Nema se tu šta reći. Vjerovatno je uginula od slomljenog srca jer je ostala bez svog životnog partnera“, rekao je aktivist Sem Vudro, dok je Majkl Mejson koji se brinuo o labudici napisao koliko je šokiran cijelom situacijom.

Ne želim pisati o tome jer je tužno. Pisao sam vam o labudici koja je izlegla šest jaja, ali su joj ih razbili. Potom su je uznemirivali psi i druge životinje te je ostala samo s jednim jajetom. Njen partner je otišao, a jutros su mi javili da su je našli mrtvu. Plače mi se“, napisao je Mejson na društvenim mrežama, piše portal “24sata“.

U toku je istraga jer su labudovi u Britaniji vrsta zaštićena zakonom.

Original Article

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ