Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Radio Mbosna.eu

Milićević: Odgovorno tvrdim da su Vlada FBiH, Štab i FUCZ dobro radili i ponosna sam na njih

Žarko Vujović (SDBiH) predložio je zaključak kojim se od Koordinacionog tijela BiH traži raspodjela dobivene pomoći koja stoji na Aerodromu Sarajevu, što prije podijeli.

Senad Ahmetović (SBB) ponovio je svoj prijedlog zaključka iznesen u raspravi tokom prethodne tačke, a u kojem predlaže produženje radnog vijeka Odbora, ali i iz sadašnje namjene u namjenu “provjera javnih nabavki do daljnjeg”.

“Danas neću govoriti kao član Vlade FBiH, mada sam ponosna na ono što je Vlada BiH radila i koordinirala. Niti jednog trenutka ne želim prihvatiti da je Vlada bila nestručna”, poručila je u obraćanju delegatima Doma naroda FBiH Jelka Milićević.

Podsjetila jed da sve aktivnosti definiše Zakon o zaštiti i spašavanju, kojim je definisano da je zamjenik premijera i ministar finansija komandant Federalnog štaba Civilne zaštite.

“Rekla bih da je taj štab kao parlament i da može odgovoriti u bilo kom trenutku bilo kojim nepogodama. Od 2015. sam s ljudima iz Štaba. Uvijek sam mislila da možemo sačuvati zdravlje ljudi i gospodarstvo. U pandemiji sam shvatila da je zdravlje najbitnije. Ja sam ponosna na sve ljude u Štabu. Kada se desila situacija da je neko procijenio ta je Štab prevelik, rekla sam da će doći vrijeme za ocjenu te odluke. Nisam htjela slati otrovne strelice da ne nastane panika”, istakla je Milićević.

Dodala je da se na telefonskim sjednicama samo donosila odluka o produženju određenih odluka.

“Vlada po ni jednom zakonu nije trebala verificirati odluke Štaba, ali smo mi to rekli i tražili da to Vlada potvrdi, kako bismo spriječili zloupotrebe. Evo danas vidim da nismo uspjeli”, kaže Milićević.piše Nap

Kaže i da “odgovorno tvrdi da Federalna uprava civilne zaštite zna i dobro radi svoj posao”.

“Ne vjerujem da je neko u Vladi pojedinačno a pogoto ne kolektivno, da uradi nešto o čemu se sada govori”, zaključila je.

Haber.ba

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ