Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Radio Mbosna.eu

Očekuje se veliko nevrijeme u dijelovima BiH, službe u pripravnosti

Kako je navedeno, danas i sutra očekuje se vrijeme s čestom pojavom kiše, pljuskova i lokalnih grmljavina.

”Obilnije padavine očekujemo u nedjelju i ponedjeljak, kada može biti i bujičnih poplava, u regionima intenzivnijih padavina”, navedeno je u upozorenju.

Precizirano je da se u nedjelju uvečer i u noći očekuju jače nestabilnosti na sjeveru s količinom padavina od 10 litara po metru kvadratnom do 30 l/m², lokalno i 20 do 30 posto više.

U ponedjeljak se očekuje novih 20 l/m² do 35 l/m², lokalno i više do 70 l/m², što zbog zasićenosti tla, od jučerašnjih i padavina iz prethodnih dana, mogu prouzrokovati lokalne bujične poplave malih vodotoka u tim regionima.

To se posebno odnosi na centralni pojas (Banja Luka-Doboj-Sarajevsko romanijska regija i Podrinje).

U noći s na utorak bit će još padavina na istoku uglavnom od 10 l/m² do 15 l/m², dok će od centralnih predjela na sjever i zapad prestati padavine, naveli su u prognozi iz Hidrometeorološkog zavoda RS, ističući da ukupna prognozirana količina padavina, zbog obilnijih padavina iz prethodnog perioda, uslovljava oprez.

Iz gradskog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice pozivaju stanovništvo, te preduzeća da blagovremeno preduzmu sve mjere i radnje na zaštiti ljudi i materijalnih dobara, kao i da svoje aktivnosti na otvorenom prostoru prilagode najavama meteorologa.

Zbog najavljenih vremenskih nepogoda, pripadnici civilne zaštite i Profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banja Luka biće u stanju pripravnosti.

Haber.ba

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ