Reklam
Reklam

Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Reklam
Radio Mbosna.eu

Osumnjičeni za ubistvo djevojke na Stupu rekao da je oženjen i da ima djecu

Reklam
Osumnjičeni za ubistvo djevojke na Stupu rekao da je oženjen i da ima djecu

Na ročištu se nisu mogli čuti detalji o ovom stravičnom događaju, ali je rečeno da je Avdić ranije neosuđivan i da sigurnosnim agencijama nije poznat kao problematična osoba, piše “Klix“.

Tužiteljica Tužilaštva KS Amra Mehmedić navela je kako ostaje pri navodima koje se navode u zahtjevu za određivanje pritvora. Kazala je kako ne može iznijeti detalje zbog istrage koja je u toku.

Advokat Kadrija Kolić zatražio je da se prijedlog Tužilaštva odbije jer je neosnovan.

Odbrana se neće posebno osvrtati na opći razlog za određivanje pritvora u vezi sa osnovama sumnje iz razloga što će sud čitanjem zaključiti da prezentirani dokazi ne nude dovoljan stepen indicija da je osmnjičeni počinio krivično djelo što se tiče posebnih pritvorskih razloga, ističemo da je zahtjev neosnovan po tačkama A, B, C i D Zakona o krivičnom postupku FBiH“, kazao je Kolić.

Istakao je da osumnjičeni nije osuđivan i da je državljanin BiH s prijavljenim mjestom prebivališta, te da nije osoba sklona činjenju krivičnih djela. Naglasio je kako se proizvoljno zaključuje da ima razloga za bjekstvo te da bi se određivanjem mjere pritvora osiguralo njegovo prisustvo postupku.

Kazao je i to kako prezentirani dokazi ne potvrđuju tezu koje se tiču tačke “B”, odnosno da bi boravkom na slobodi osumnjičeni utjecao na svjedoke ili prikrio dokaze.

Što se tiče tačke D, paušalno se zaključuje da bi zbog visine zaprijećene kazne i navodno načina izvršenja krivičnog djela navodno došlo do uznemirenosti građana odnosno da će osumnjičeni ponoviti ili dovršiti krivično djelo. Stav odbrane je da ne postoje razlozi za određivanje pritvora“, rekao je Kolić.

Osumnjičeni nije ništa dodavao. U generalijama koje navode na samom početku ročišta, osumnjičeni je rekao da je oženjen i otac dvoje maloljetne djece. Naveo je i kako je lošeg imovinskog stanja i da je nezaposlen.

Reklam
PODIJELI NA.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ