Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Radio Mbosna.eu

Pogledajte šta Vas očekuje ove sedmice na “Mostarskom ljetu”

Kulturna manifestacija „Mostarsko ljeto 2020“ započela je proteklog petka, a u okviru iste organizatori Centar za kulturu Mostar, Narodno pozorište Mostar, Pozorište lutaka Mostar, Muzej Hercegovine Mostar i Narodna biblioteka Mostar pripremili su sadržajan program. Šta Vas očekuje ove sedmice na „Mostarskom ljetu“ pogledajte u nastavku.

U organizaciji Centra za kulturu Mostar večeras u 20:30 sati bit će upriličena izložba fotografija pod nazivom „U vodi svijet“.

Riječ je o izložbi kojoj je prethodio konkurs koji je objavila ova institucija kulture s ciljem razvijanja svijesti o važnosti vode, posebno one pitke, o pravilnom odnosu prema vodi, te razvijanje ekološke svijesti i pravilnog odnosa prema čuvanju i zaštiti vode.

Za konkurs je vladao veliki interes, te je prijavljeno blizu 300 fotografija koje su napravili autori iz cijele BiH i regije, a od kojih je odabrano njih 40 koje će biti prikazane na izložbi.

U utorak, 21.07., u prostorijama Narodne biblioteke Mostar na Luci bit će održan razgovor i druženje sa dječijom književnicom Elmirom Helać-Mekić sa početkom u 19:30 sati.

O književnici će govoriti profesorica bosanskog jezika i književnosti Zejna Prguda i dr.sc. Amina Delić-Zimić.

U srijedu, 22. jula, bit će upriličena promocija knjige “Moja generacija” Avde Hume, bosanskohercegovačkog antifašiste, narodnog heroja te nosioca važnih političkih dužnosti u bivšoj Jugoslaviji.

Promocija će biti održana u prostorijama Centra za kulturu Mostar sa početkom u 20:30 sati.

O knjizi će govoriti Muamer Spahić, prof. dr. Mirko Pejanović i prof. dr. Adnan Velagić, a moderator događaja će biti Faruk Vele.

Promocija 18. broja časopisa za kulturno i historijsko naslijeđe „Hercegovina“, koju organizuje Muzej Hercegovine Mostar biće održana u četvrtak, 23.07., u Spomen kući Džemala Bijedića sa početkom u 20:30 sati.

Izložba slika „Umjetnost u izolaciji: Moj Bosanac i Hercegovac (Nada)“ autorice Alise Teletović bit će održana u petak, 24.07. sa početkom u 20:30 sati, u prostorijama i organizaciji Centra za kulturu Mostar.

Posebnu notu prilikom otvaranja izložbe dat će čitanje poezije mlade bh pjesnikinje dr.sc. Melide Travančić, a moderator događaja bit će Umihana Krličević Omerović, predsjednica Udruženja za kulturu Kontrast.

Svi događaji se održavaju u okviru kulturne manifestacije „Mostarsko ljeto 2020“ i ulaz je slobodan za sve posjetioce. Prilikom dolaska na sadržaje pozivamo posjetioce da poštuju preporuke Kriznog štaba FBiH.

Više informacija o manifestaciji i sadržajima možete pronaći na web stranici: www.mostarskoljeto.ba ili putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

Pogledajte šta Vas očekuje ove sedmice na “Mostarskom ljetu” – PR / Haber.ba

Pogledajte šta Vas očekuje ove sedmice na “Mostarskom ljetu” – PR / Haber.ba

Haber.ba

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ