Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Radio Mbosna.eu

Pročitajte pismo Nelsona Mandele građanima Mostara i BiH iz 2006.

Odlukom Ujedinjenih nacija, Dan Nelsona Mandele zvanično se obilježava od 2009. godine. Mandela je proveo i 27 godina života u zatvoru zbog kritikovanja vlasti koje su provodile apartheid, a umro je u decembru 2013. godine u 95. godini.

U julu 2006. godine Mandela je primio nagradu “Centra za mir i multietničku saradnju iz Mostara” – “Mostar Peace Connection“, prenose vijesti.

Tom prilikom Mandela je kroz pismo zahvale “Centru za mir” uputio poruke građanima Mostara i Bosne i Hercegovine. Sadržaj Mandelinog pisma prenosimo u nastavku:

– Želio bih da zahvalim Centru za mir i multietničku saradnju iz Mostara i građanima Bosne i Hercegovine što su me izabrali da budem laureat mirovne nagrade „Mostar 2006“.

Iako sam primio mnogo nagrada za svoj doprinos očuvanju mira u svijetu, bio sam ugodno iznenađen kada sam saznao da su ljudi iz Vaše zemlje odlučili da mi ukažu ovu čast.

Iskreno me raduje ukoliko sam na bilo koji način inspirisao ljude Bosne i Hercegovine, koji su pretrpjeli mnoge patnje, da nastave sa radom na pomirenju i uspostavljanju trajnog mira.

Južna Afrika je udaljena od Vaše zemlje, ali mi smo ujedinjeni u globalnoj borbi za mir, koji, bez obzira na sve, nema alternative.

Naši zajednički ciljevi moraju biti pomirenje i koegzistencija različitih kultura, religija i rasa.

Ovo je moja poruka građanima Bosne i Hercegovine i želio bih još jednom da im se zahvalim na ovoj nagradi.

Haber.ba

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ