Reklam
Reklam

Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Reklam
Radio Mbosna.eu

Reakcija Udruženja žrtava i svjedoka genocida: “Zašto ministre Grubeša?”

Reklam
Reakcija Udruženja žrtava i svjedoka genocida: “Zašto ministre Grubeša?”

Poštovani ministre,

Revidirana strategija za procesuiranje ratnih zločin u Bosni i Hercegovini je isti dokument kao i Strategija za procesuiranje ratnih zločin u Bosni i Hercegovini iz 2008. godine, sa jedinom promjenom roka važenja, sve drugo su, kao i u Strategiji iz 2008. godine, nejasne, nedefinisane i oprečne informacije.

Da su nejasne i nedefinisane informacije potvrdio je i ministar finansija Bosne i Hercegovine, gospodin Vjekoslav Bevanda u svom odgovoru na zahtjev za Mišljenje na Prijedlog revidirane državne strategije za rad na predmetima ratnih zločin, koje je dostavljeno Vama 06.03.2018. godine.

Pored ministra Bevande, većina ministara iz Vijeća ministara, kao i nevladine organizacije su uputile niz kritika i konkretnih prijedloga kako bi strategija bila realno provodiva, međutim, Vi ste se ministre potpuno oglušili na sve prijedloge iz Vama poznatih razloga.

Smatramo da je usvajanje Revidirane strategije bez jasno definisanih pravila samo kupovina vremena, kako bi se nastavilo sa praksom koje je bila i sa Strategijom iz 2008. godine, za koju i sami tvrdite da nije dala rezultate, odnosno da je propala.

Kada već toliko brinete o pravdi za žrtve, zašto ste oslobodili, odnosno pustili na slobodu u Republiku Hrvatsku presuđenog ratnog zločinca i silovatelja Marka Radića, zvanog Mak, navode iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida u pismu koje potpisuje Murat Tahirović.

Reklam
PODIJELI NA.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ