Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Radio Mbosna.eu

Slovo Gorčina na platou pored Bregave

Pandemija je prema riječima Gorčina Dizdara poremetila određene planove. Prvobitni plan bio je da se programi održe na kulturno-historijskim mjestima, međutim odlučeno je na koncu da to bude kamp pored Bregave na velikoj površini.

– I ovog puta bilo je teško iznaći sredstva za organizaciju festivala. Imali smo sreću što se on “poklopio“ sa projektom “Stolac raskršće civilizacija“, u kojem su organizovana dva muzička događaja. Sa zadovoljstvom najavljujemo i nastup Semezdina Mehmedinovića, koji će nakon dugo vremena čitati svoju poeziju. Imali smo rekordan broj prijava mladih pjesnika, njih 68. Tri autorice izabrane su kao najbolje, kazao je Dizdar.

Voditeljica projekta “Stolac raskršće civilizacija“ Ruba Velagić kazala je kako je zajednički cilj Fondacije Mak Dizdar i Udruženja Slovo Gorčina oživljavanje kulturno-historijskog naslijeđa Stoca.

Žiri koji je birao najbolje pjesnike prema riječima Adnana Žetice činili su Alija Pirić, Dubravka Bogutovac i Darko Cvijetić. Pobjednik će biti poznat 24. jula.

Haber.ba

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ