Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Radio Mbosna.eu

Svi koji imaju ove simptome, obavezno da se jave u covid ambulantu: Važno upozorenje građanima

Zato iz Ministarstva zdravlja apeluju na građane koji imaju simptome respiratornih infekcija, povišenu temperaturu, bol u grlu, kašalj, ili kovid oboljenje – da se prvo jave u kovid ambulantu matičnog doma zdravlja gdje će biti pregledani.

– U kovid ambulanti biće im urađena dijagnostika – pregled, rendgen pluća, laboratorijska analiza i brzi test ukoliko ima potrebe – kaže državni sekretar Ministarstva zdravlja Aleksandar Stefoski.

Ljekari iz kovid ambulante, ukoliko je potrebno dalje liječenje, upućuju pacijente u Kliniku za infektivne i tropske bolesti ili KBC Bežanijska kosa.

Radno vrijeme

U kovid ambulantama nema zakazivanja, a njihovo radno vrijeme je kao i radno vrijeme doma zdravlja – od 7 do 20 sati radnim danom i od 8 do 18 časova vikendom.

– Nema potrebe za zakazivanjem, kada osetite simptome javite se u kovid ambulantu i tu ćete dobiti uslugu – naglasio je Stefoski.

U domu zdravlja Vračar gužvi nema

Direktor DZ dr Miroslav Dmitrović kaže da u posljednje dvije nedjelje u kovid ambulanti u prosjeku dnevno pregledaju 40-50 pacijenata sa simptomima respiratornih infekcija.

– Nema gužve, jer dva doktora rade u smjeni. Može da se desi, ukoliko više pacijenata dođe ođednom pošto ne zakazujemo, da moraju da sačekaju pola sata – rekao je on.

Rezultati testa za sat vremena

Kaže da se u kovid ambulanti obavi kompletna trijaža pacijenata, da se prvo radi fizički pregled bolesnika , zatim se uradi laboratorija, obavi rentgenski snimak pluća, a ako ima potrebe urade se i brzi serološki test, a pacijenti rezultate dobiju za sat vremena.

– Svi pacijenti se primaju kao hitni pacijenti i nema zakazivanja, važno je samo da dođu u kovid ambulantu svog matičnog doma zdravlja – zaključio je on.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ