Reklam
Reklam

Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Reklam
Radio Mbosna.eu

Tuzlanskim ratnim vojnim invalidima skinuto 530.000 KM s računa organizacije

Reklam
Tuzlanskim ratnim vojnim invalidima skinuto 530.000 KM s računa organizacije

Još prije 17 godina tadašnje Općinsko vijeće Tuzla je dodijelilo zemljište ORVI Tuzla u Miladijama. Bilo je planirano da se izgradi benzinska pumpa na kojoj bi radili pripadnici te populacije.

Uslijedio je dogovor s „Tehnopetrolom“ i početak gradnje, koja je često zaustavljana, pa je ORVI Tuzla sklopila partnerski ugovor s kompanijom HIFA iz Tešnja. Tešanjska firma je ORVI Tuzla uplatila 500.000 KM za zemljište, izgradila pumpu i zaposlila ratne vojne invalide.

Ubrzo nakon toga, kako navode u ORVI Tuzla, na njihovu adresu stiže tužba „Tehnopetrola“, koji je tražio novčanu naknadu u iznosu od 336.000 KM i kamate. Pravni tim ORVI Tuzla je zatražio od Vrhovnog suda FBiH reviziju presude jer je, kako navode, presuda donesena na dokazima koji ne postoje.

– Mi smo se borili za pravnu državu i još vjerujemo da ona postoji. Mi smo dobili presudu na osnovu nepostojećih dokaza i to je za nas frapantno – kaže sekretar ORVI Tuzle Nermin Marevac.

Novac koji je skinut s računa je određivao rad ORVI Tuzla u narednih 15 godina, a novčana sredstva se koriste za rješavanje problema najugroženijih boračkih kategorija. Ovom presudom je s računa uzeta i članarina ORVI Tuzla, a organizacija je faktički ostala bez ikakvih sredstava i do daljnjeg njen rad je u potpunosti blokiran, prenosi “Avaz“.

Reklam
PODIJELI NA.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ