Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Radio Mbosna.eu

Ured Marinka Čavare za godinu dana potrošio više od 10 hiljada KM na telefoniranje

Ured Marinka Čavare za godinu dana potrošio više od 10 hiljada KM na telefoniranje

Uvidom u dokumentaciju, navode revizori, konstatirano je da predsjednik FBiH koristi dva broja mobilne telefonije te ima pravo na neograničeno korištenje mobilnog telefona.

Treći broj pak služi za potrebe ureda

Također, deset zaposlenika ima pravo na korištenje mobilnog telefona za koji su unutarnjim aktom utvrđena ograničenja. Unutarnjim aktom regulirano je da će prekoračene iznose troškova fiksnih telefona snositi zaposlenici Ureda predsjednika FBiH, ali nije utvrđeno ko i na koji način vodi evidenciju i prati potrošnju fiksnih telefona na nivou ureda i zaposlenika, te ko ima pravo na utrošak mobilnog interneta i do kojeg iznosa.

”Uvidom u dokumentaciju uvjerili smo se da prekoračenja za troškove mobilnih telefona snose zaposlenici”, stoji u revizorskom izvještaju.

Ured potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović (SDA) potrošio je nešto manje novca na telefoniranje. ”lzdaci za komunikaciju I komunalne usluge iskazani su u iznosu od 13.591 KM, a najvećim dijelom odnose se na: izdatke za mobilnu telefoniju (7.534 KM), izdatke za fiksnu telefoniju (2.342 KM) i izdatke za internet (1.518) KM”, navodi se.

Pravo na upotrebu i visina odobrenih troškova, tvrde revizori, uređena je unutarnjim aktom, u skladu s kojim 12 zaposlenika ima pravo na mobilni telefon prema utvrđenim ograničenjima, dok potpredsjednica FBiH ima pravo neograničenog korištenja mobilnog telefona.

Oko 380 maraka manje od potpredsjednice na mobilni telefon troši Ured potpredsjednika FBiH Milana Dunovića (DF). Izdaci za komunikaciju i komunalne usluge u njegovom Uredu iskazani su u iznosu 10.996 maraka, a najvećim dijelom se odnose na izdatke za mobilnu telefoniju 7.153 KM i fiksnu telefoniju 1.349 KM. Potpredsjednik također ima pravo na neograničeno korištenje mobilnog telefona, piše “Bljesak“.

Haber.ba

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ