Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Radio Mbosna.eu

Više od hiljadu radnika tvornice mesa u Njemačkoj zaraženo koronavirusom

Informaciju da je zaražen veliki broj radnika je potvrdio čelnik distrikta Gütersloh Sven-Georg Adenauer. Zbog toga su nadležni zatražili pomoć policije. Policija je angažovana na širokom području u cilju efikasne kontrole osoba koje moraju biti u karantini, piše Franffurter Allgemeine Zeitung.

Uloga policije je da isključivo pomogne u kontroli, poručile su vlasti. Premijer pokrajine Sjeverna Rajna Vestfalija Armin Laschet je poručio da će iskoristiti sva raspoloživa sredstva za suzbijanje koronavirusa.

“Moramo biti sigurni da se svi pridžavaju pravila. Nismo imali situaciju da virus bude raširen u ovoj mjeri”, istakao je Laschet.

Tvornica ima 6.500 zaposlenih. Svi oni zajedno s članovima svojih porodica moraju biti u karantini. Za neke od njih je uspostavljena tzv. radna karantina. To znači da se mogu isključivo kretati od mjesta stanovanja do radnog mjesta. Na ovaj način se želi izbjeći potpuna blokada.

Nekoliko desetina ljudi je danas protestovalo ispred tvornice. Riječ je o aktivistima za zaštitu životinja.

Pojedini političari zahtjevaju da se rad fabrike u potpunosti obustavi. Jedan od njih je i socijaldemokrata Karl Lauterbach. On je upozorio da se još ne zna kako je virus dospio u tvornicu.

Original Article

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ