Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Radio Mbosna.eu

Zaražen predsjednik vijeća u Živinicama, bio u kontaktu i sa Željkom Komšićem

Između ostalog, sastao se i sa članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, kojem je preporučena samoizolacija, a bit će testiran i na SARS-CoV-2.

Na području Živinica jučer je upriličeno obilježavanje Dana ovog grada, a tim povodom održano je nekoliko događaja uz primjenu higijensko-epidemioloških mjera.

Događajima je prisustvovao i pomoćnik direktora Doma zdravlja Živinice i predsjedavajući tamošnjeg Gradskog vijeća Nail Jusić, a za kojeg se nedugo nakon toga ispostavilo da je pozitivan na koronavirus.

Tokom dana Jusić je ostvario određene kontakte, a među osobama u njegovoj neposrednoj blizini našli su se član Predsjedništva BiH Željko Komšić, zatim premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović te gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković.

Svi oni su bili i na zajedničkom sastanku u prostorijama Gradske uprave Živinice, a tom prilikom Komšiću je uručeno priznanje počasnog građanina ovoga grada.

Kako je za portal “Klix” potvrdio direktor Doma zdravlja u Živinicama Esed Omerkić, u petak u poslijepodnevnim satima su dobili informaciju o Jusićevom pozitivnom SARS-CoV-2 statusu, nakon čega su poduzeli odgovarajuće mjere.

“Odmah smo obavijestili gospodina Jusića, sve osobe za koje smo saznali da su bili u kontaktu s njim te Ministarstvo zdravstva TK. Svima je rečeno da se samoizoluju i jave nadležnoj higijensko-epidemiološkoj službi koja će izvršiti anketu i gdje će dobiti detaljne upute o daljnjem postupanju. U skladu sa datim smjernicama, svi oni bi trebalo da budu testirani u narednim danima”, kazao je Omerkić.

Zbog činjenice da je Jusić na poziciji pomoćnika direktora Doma zdravlja u Živinicama, zaposlenici ove zdravstvene ustanove s kojima je bio u kontaktu, poslani su u samoizolaciju te će biti testirani na SARS-CoV-2.

Od ranije je poznato da je nekoliko zaposlenika Doma zdravlja u Živinicama zaraženo koronavirusom, a Omerkić nam je potvrdio da do danas nijedan pacijent nije inficiran u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Prema njegovim riječima, za sada Dom zdravlja može obavljati svoju funkciju u skladu s preporukama i naređenjima nadležnih kriznih štabova, a svakom uposleniku je osigurana neophodna zaštitna oprema koju čine maske, naočale, viziri, odijela, dezinficijensi…

Haber.ba

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ